Så här jobbar vi

Maskinen kommer in i demonteringshallen, kontrolleras och töms på oljor samt kemikalier. Den blir sedan nerplockad av vår verkstadspersonal och sorteras in i funktionella och defekta delar. Efter demontering så registreras alla reservdelar i vårt datasystem.

Våra demontörer plockar ner maskinerna och kontrollerar att delarna håller godkänd standard. Vi registrerar sedan reservdelarna i vårt datasystem, sätter etiketter och lägger in dem i lagerhyllor. Över 45 000 reservdelar är registrerade i datasystemet och ligger lagrade i våra 5000 m2 stora lagerlokaler under tak. Vi har också ett stort utelager där det lagras allt ifrån maskinhytter och redskap till däck och fälgar.

Åtta säljare arbetar dagligen med att hjälpa kunder hitta de reservdelar de är i behov av. Vi har daglig hämtning av gods med post och bil.

 

TKtraktor_flode

Återanvändning och återvinning

Vi köper in traktorer och entreprenadmaskiner för demontering och säljer de begagnade reservdelarna till entreprenadföretag, verkstäder, lantbrukare och privatpersoner i Sverige och utomlands.

Affärsidén är att köpa in maskiner för att demontera dem och sälja de begagnade reservdelarna för återanvändning. Under åren har vi skaffat oss omfattande kunskap och ett stort lager av delar till de flesta modeller av traktorer och lastmaskiner samt även andra lantbruks- och entreprenadmaskiner.

Återvinning är miljövänligt
Ett miljötänk har alltid funnits hos oss och i dagens klimatsituation så är miljön viktigare än någonsin.

Att ta till vara på bra reservdelar borde vara naturligt istället för att ständigt skaffa nytt. Vi plockar ur de funktionella reservdelarna från maskinerna och återvinner resterande delar, därmed räddar vi det som många tror är oanvändbart skrot. Vår miljösäkrade anläggning hanterar årligen stora volymer industriavfall, såsom olja och skrot, som sedan skickas till återvinning.

 

demonteringskollagetest5